LNG maakt een comeback dankzij lagere prijzen.

26/04/2024

De populariteit van LNG (liquefied natural gas) als brandstof voor vrachtwagens neemt terug toe nadat de gasprijzen gestabiliseerd zijn. Daarnaast heeft LNG vele voordelen op het gebied van milieuvriendelijkheid. LNG wordt op die manier aantrekkelijk als alternatief voor traditionele dieselbrandstof. 

Habay GV truck LNG

Voordelen van LNG

Economisch:

Nu de gasprijzen gestabiliseerd zijn, is het terug voordelig om LNG te tanken! Met LNG kun je op vandaag tot 30% per liter besparen in vergelijking met diesel. Dus ondanks recente schommelingen in prijs van CNG/LNG, blijft de TCO lager dan een dieselvariant als men dit bekijkt op de prijsevolutie van de laatste 10 jaar.

Milieuvriendelijk:

  • Lagere uitstoot van broeikasgassen: LNG produceert ongeveer 20% minder CO2 dan dieselbrandstof, wat bijdraagt aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk van vrachtwagens.
  • Minder lokale luchtverontreiniging: LNG verbrandt schoner dan diesel, wat resulteert in aanzienlijk lagere emissies van stikstofoxiden (NOx), zwaveloxiden (SOx) en fijnstof. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit, vooral in stedelijke gebieden waar luchtverontreiniging een groot probleem is.
  • Bij de aankoop van een LNG-truck kan je genieten van een premie van 5000 euro.

Technologie:

Dankzij de verbeterde LNG-motortechnologie zijn LNG-motoren efficiënter en betrouwbaarder geworden.

Actieradius:

LNG-vrachtwagens hebben een hogere actieradius als EV vrachtwagens, waardoor ze geschikt zijn voor langeafstandsvervoer zonder frequente laadstops.

Ontdek hier ons netwerk. Wil je meer weten over LNG, contacteer gerust ons sales team!