De voordelen van HVO

25/04/2024

Over het algemeen biedt HVO tanken een aantrekkelijk alternatief voor conventionele dieselbrandstof, met aanzienlijke voordelen op het gebied van milieuvriendelijkheid, prestaties en compatibiliteit.

 

Maasmechelen GV truck HVO 100

Waarom kiezen voor HVO?

Wat is HVO?

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, ook wel bekend als hernieuwbare diesel, groene diesel of synthetische diesel. HVO wordt geproduceerd door plantaardige oliën, dierlijke vetten of afvaloliën te onderwerpen aan een hydrobehandelingsproces, waarbij zuurstof, zwavel, stikstof en onzuiverheden worden verwijderd. Het eindproduct is een hoogwaardige, schone dieselbrandstof die vrijwel identiek is aan conventionele diesel, maar met aanzienlijk lagere emissies van schadelijke stoffen.

Milieuvriendelijkheid:

Het gebruik van HVO resulteert in aanzienlijk lagere emissies van CO2, stikstofoxiden (NOx), zwaveloxiden (SOx) en fijnstof in vergelijking met conventionele dieselbrandstof, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en vermindering van de koolstofvoetafdruk. Door te kiezen voor HVO tanken, draag je actief bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Compatibiliteit:

HVO kan zonder aanpassingen in bestaande dieselmotoren worden gebruikt, waardoor het een directe vervanging is voor traditionele dieselbrandstof.

Het kan worden gemengd met conventionele diesel of puur worden gebruikt, afhankelijk van de toepassing en de specificaties van de motoren.

Prestaties:

HVO heeft een hoger cetaangetal dan conventionele diesel, wat zorgt voor een betere verbranding en efficiëntere werking van de motor. Dit resulteert in verbeterde prestaties en een langere levensduur van de motor.

Veelzijdigheid:

HVO kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder personenauto's, vrachtwagens, bussen, schepen, treinen en stationaire motoren.

Het is compatibel met bestaande infrastructuur, tankstations en distributiesystemen voor dieselbrandstof.

Voorlopig het enige nadeel van HVO

In België wordt dit product helaas nog niet fiscaal ondersteund waardoor het product momenteel nog duurder is dan conventionele diesel. 

Wil je meer weten over HVO tanken en een tankkaart HVO, contacteer gerust ons sales team!